Een stukje clubgeschiedenis

1975 – Stichtingsvergadering van TC Bornem

Op de allereerste vergadering komen Florent De Smet, Michel Duyvejonck, Willem Boon, Carine De Smet, Bert Van Lent, Eddy Polfliet, Walter Hiel, Carl De Wachter, Marc Bongaerts, Leo Pauwels en Vic Verhaegen samen om TC Bornem op te richten.

1976 – 1977

TC Bornem beschikt over 4 gravel buitenterreinen die door de gemeente Bornem ter beschikking worden gesteld in het nieuwe sport en recreatiedomein “Het Breeven”. Later worden deze terreinen voorzien van de nodige verlichting.

1981 – 1985

De tennisclub, die tot hiertoe een onderkomen vond in de chalet van voetbalclub K.S.V. Bornem, heeft nood aan een eigen clubhuis. Burgemeester Jozef Van Eetvelt opent op 20 april 1981 officieel het clublokaal. Wegens het groeiend aantal leden, wordt in 1985 besloten om twee extra buitenterreinen aan te leggen. TC Bornem beschikt vanaf dan over 6 terreinen.

1987 – 2000

Wat al een tijdje door velen werd gewenst, wordt werkelijkheid… een indoor tennis hall. Bornem TC beschikt op 7 november 1987  over drie indoor terreinen op Marka Green Court. Deze worden door burgemeester Jozef Van Eetvelt plechtig ingehuldigd. Sabine Appelmans en Caroline Van Rentergem spelen een demonstratiematch. In 2000 worden buitenterreinen 5 en 6 voorzien van verlichting. TC Bornem beschikt vanaf dan over in totaal 6 verlichte gravelterreinen.

2005 – 2009

Wegens het grote succes van het indoor tennis wordt besloten om een tweede hal met 2 terreinen bij te bouwen. Tevens wordt het bestaande clublokaal verdubbelt in oppervlakte. Op 8 oktober 2005 is de nieuwe hal speelklaar. Bornem TC beschikt vanaf dan over 5 indoor velden. Ook de douches worden aangepast aan modern comfort. Als laatste stap in de vernieuwing volgt de nieuwe keuken: dubbel zo groot als vroeger en voorzien van een moderne uitrusting, die voldoet aan de wettelijke, hygiënische eisen.

2019

TC Bornem blijft de nieuwste trends volgen en investeert in de bouw van 3 padelterreinen. Deze worden op 8 april 2019 officieel geopend.

Vandaag de dag beschikt TC Bornem over 6 buitenterreinen (verlicht), 5 indoor terreinen en 3 padelterreinen (verlicht), én is voorzien van alle comfort op het vlak van sanitaire instellingen.

Beleid

  • Bij TC Bornem hebben we altijd een realistisch beleid gevoerd op basis van een doorgedreven budgettering en financiële planning. We streven steeds naar een correcte prijs-kwaliteit verhouding voor de gehanteerde tarieven. Kosten worden steeds grondig geanalyseerd.
  • Dit heeft ons steeds toegelaten om middelen op te bouwen zodat we hebben kunnen blijven in de verdere verfraaiing en uitbouw van onze infrastructuur: Hoogspanningscabine, LED indoorverlichting, automatische sproei installatie, padel infrastructuur, … Steeds hebben we hier ook kunnen kiezen voor de beste kwaliteit in de uitvoering.
  • In alle transparantie kunnen we meegeven dat de laatste investering in de padel infrastructuur een totaal kostenplaatje had van 200.000 eur, inclusief de heraanleg van het gemeentelijk tennisveld.
  • Ook nu nog blijven we kijken naar verbeteringen. Een aantal projecten die op vandaag nog op tafel liggen zijn de hernieuwing van de omheining van de outdoor velden, herinrichting van de ruimte (tribune) tussen terrein 4 en 5, renovatie van de grote hal (binnenbekleding, verwarming),… Allemaal projecten met een belangrijk kostenplaatje.
  • Hierbij willen we de link leggen met de recente gebeurtenissen die een impact hebben gehad op onze clubwerking. Op 9 februari werd een deel van het dak van de grote hal door de storm Ciara weg geblazen. Hierdoor hebben onze winterleden een week de hal niet kunnen betreden. Kort nadien legde Covid-19 vanaf 13 maart tot 4 mei het hele leven plat. Dit had tot gevolg dat het winterseizoen 3 weken vroeger gedwongen werd stop gezet. Tevens konden we hierdoor het zomerseizoen ook maar 3 weken later opstarten op 4 mei.
  • Deze ongeziene overmacht heeft voor iedereen gevolgen gehad. Jullie als spelers, wij als club. We beseffen dat jullie hierdoor geen volle 100% hebben kunnen genieten waarop jullie recht hadden. Echter, voor ons als club, bleven de vaste kosten ook doorlopen en dienden we de noodzakelijke kosten te maken voor de opstart van het zomerseizoen, zonder te weten wanneer we zouden kunnen opstarten.
  • We willen niet op de feiten vooruitlopen in deze nog steeds onzekere omstandigheden. Eerste prioriteit voor onze club is dat we deze Corona periode gezond door komen. Tweede prioriteit is dat we kunnen blijven investeren in nieuwe projecten en hiervoor dienen we over de nodige middelen te blijven beschikken. Daarom rekenen we vandaag op jullie begrip en steun in het verder uitbouwen van onze club.
Word hier lid van TC Bornem
TC Bornem - indoor
TC Bornem - outdoor

Wens je op de hoogte te zijn van onze laatste  nieuwtjes

dan kan je deze altijd raadplegen via onze berichten pagina