Een stukje clubgeschiedenis

1975 – Stichtingsvergadering van TC Bornem

Op de allereerste vergadering komen Florent De Smet, Michel Duyvejonck, Willem Boon, Carine De Smet, Bert Van Lent, Eddy Polfliet, Walter Hiel, Carl De Wachter, Marc Bongaerts, Leo Pauwels en Vic Verhaegen samen om TC Bornem op te richten.

1976 – 1977

TC Bornem beschikt over 4 gravel buitenterreinen die door de gemeente Bornem ter beschikking worden gesteld in het nieuwe sport en recreatiedomein “Het Breeven”. Later worden deze terreinen voorzien van de nodige verlichting.

1981 – 1985

De tennisclub, die tot hiertoe een onderkomen vond in de chalet van voetbalclub K.S.V. Bornem, heeft nood aan een eigen clubhuis. Burgemeester Jozef Van Eetvelt opent op 20 april 1981 officieel het clublokaal. Wegens het groeiend aantal leden, wordt in 1985 besloten om twee extra buitenterreinen aan te leggen. TC Bornem beschikt vanaf dan over 6 terreinen.

1987 – 2000

Wat al een tijdje door velen werd gewenst, wordt werkelijkheid… een indoor tennis hall. Bornem TC beschikt op 7 november 1987  over drie indoor terreinen op Marka Green Court. Deze worden door burgemeester Jozef Van Eetvelt plechtig ingehuldigd. Sabine Appelmans en Caroline Van Rentergem spelen een demonstratiematch. In 2000 worden buitenterreinen 5 en 6 voorzien van verlichting. TC Bornem beschikt vanaf dan over in totaal 6 verlichte gravelterreinen.

2005 – 2009

Wegens het grote succes van het indoor tennis wordt besloten om een tweede hal met 2 terreinen bij te bouwen. Tevens wordt het bestaande clublokaal verdubbelt in oppervlakte. Op 8 oktober 2005 is de nieuwe hal speelklaar. Bornem TC beschikt vanaf dan over 5 indoor velden. Ook de douches worden aangepast aan modern comfort. Als laatste stap in de vernieuwing volgt de nieuwe keuken: dubbel zo groot als vroeger en voorzien van een moderne uitrusting, die voldoet aan de wettelijke, hygiënische eisen.

2019

TC Bornem blijft de nieuwste trends volgen en investeert in de bouw van 3 padelterreinen. Deze worden op 8 april 2019 officieel geopend.

Vandaag de dag beschikt TC Bornem over 6 buitenterreinen (verlicht), 5 indoor terreinen en 3 padelterreinen (verlicht), én is voorzien van alle comfort op het vlak van sanitaire instellingen.

Word hier lid van TC Bornem
TC Bornem - indoor
TC Bornem - outdoor

Schrijf in op de gratis nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van toekomstige evenementen, nieuws over de club, …